Velkommen Fora Debatforum for Det Ønskede Samfund Diversitet, som kolossal styrke i samfundet – Hvordan inkluderer og udnytter vi alle forskelligheder i Det Ønskede Samfund?

 • Dette emne er tomt.
Viser 0 svartråde
 • Forfatter
  Indlæg
  • #1152
   Erik Schwensen
   Keymaster

   Knud Aarup skrev en bog for et par år siden, som hed: ”Fra Udenforskab til Fællesskab”, hvor han beskæftiger sig med de mellem 200.000 og 300.000 mennesker i vores samfund – måske det bedste samfund i verden – der står uden for vores fællesskab. Det gælder den tidligere såkaldte ”restgruppe”: altså den femtedel af befolkningen, der – igennem hele livet – ikke opnår højere læse-, skrive- og regnefærdigheder end grundskole-niveauet.

   Der er behov for, at skabe et samfund, hvor der er mulighed for, at alle mennesker kan få lov at bidrage med det de kan, og hvor alle har mulighed for at udvikle netop deres talent. Hvordan gør vi det?

   De udenforstående strækker sig fra samfundets svageste til samfundets stærkeste og rigeste, som ikke føler, at de har eller kan få en reel mulighed for at udleve deres potentialer og styrker. De findes på tværs af køn, religion, etnicitet, arv og miljø, og vi har ikke råd til af lade deres potentialer gå tabt. Så hvordan får vi sat alle potentialer i spil – store og små – i Det ønskede Samfund? Hvad gør du for at det sker? Hvad kan vores politikere og alle de andre aktører i samfundet gøre?

   Du er velkommen til at kommentere, stille spørgsmål eller komme med dit indlæg til debatten her.

   Tilmeld dig debatten på dette link.

Viser 0 svartråde
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.